Επέτειος γάμου: Τι συμβολίζει ο κάθε χρόνος

Ο γάμος, είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Πρόκειται για τη στιγμή κατά την οποία δύο άτομα ενώνουν τις ζωές τους με στόχο την κοινή υλοποίηση των ονείρων τους και τη δημιουργία οικογένειας. Το ίδιο και η κάθε επέτειος! Τι κάνει, όμως, ένα γάμο επιτυχημένο;

Γράφει η Δέσποινα Κούκου – Μακρή

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο. Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα και δουλειά, ενώ όπως λέγανε οι παλιότεροι «Αν υπάρχει αγάπη όλα λύνονται».


Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποια «συστατικά» που μπορούν να βοηθήσουν ένα γάμο να διαρκέσει στο χρόνο.

Εμπιστοσύνη, επικοινωνία, συμβιβασμός είναι μερικές από τις λέξεις των οποίων οι έννοιες αποτελούν τα θεμέλια ενός ισορροπημένου γάμου.  Αποδοχή, επίσης, σημαίνει να αποδέχομαι τόσο τα προτερήματα όσο και τα ελαττώματα του άλλου, δείχνοντας σεβασμό στο ότι «είμαστε δύο διαφορετικές οντότητες».

Σε μία σχέση, και πόσο μάλλον σε ένα γάμο, πρέπει και οι δύο να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους, χωρίς να προσπαθεί ο ένας να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του άλλου.
Τέλος, ένας γάμος με γερές βάσεις θα πρέπει να έχει σαν βασικό του συστατικό το γέλιο. Πρέπει ο ένας να κάνει τον άλλο να γελά, αφού με ένα χαμόγελο όλα ξεπερνιούνται.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ

Κάθε χρόνος που περνάει, από την ημέρα του γάμου σας, συμβολίζει κάτι. Ειδικά τα πρώτα χρόνια, που είναι και τα πιο «εύθραυστα» για να διαταραχθεί η ισορροπία ενός γάμου, οι ονομασίες των επετείων είναι παραπάνω από αντιπροσωπευτικές.

Η πρώτη κρίσιμη περίοδος, είναι αυτή της 7ης επετείου, που ονομάζεται «χαλκός». Ακολουθεί η 15η, που ονομάζεται «γυαλί». Μέσα από το πέρασμα όλων αυτών των ετών και των δυσκολιών, το ζευγάρι έχει μάθει να εκτιμά και να αγαπά ο ένας τον άλλο και έχουν οικοδομήσει μία ευτυχισμένη ζωή μαζί.

ΑΡΓΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

25 χρόνια γάμου! 25 χρόνια εμπειρίας, σοφίας και υπομονής. Αυτή η επέτειος ονομάζεται και ασημένια. Είθισται την ημέρα αυτή το ζευγάρι να ανταλλάσει δώρα από ασήμι ενώ ένα μπουκέτο ίριδες είναι η ιδανική επιλογή.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Είναι τα 30 χρόνια γάμου. Συνηθίζεται ο άντρας να παίρνει ένα μαργαριταρένιο κολιέ στην σύζυγό του, με 30 μαργαριτάρια. Ένα για τον κάθε χρόνο της κοινής τους πορείας. Έτσι, την ευχαριστεί για την αγάπη και την φροντίδα που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Δεν είναι όλα τα ζευγάρια τυχερά ώστε να καταφέρουν να γιορτάσουν την 40η επέτειο από τον γάμο τους, οπότε πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα. Όπως λέει και το όνομα της επετείου, το πιο συνηθισμένο δώρο είναι το ρουμπίνι.
Η κόκκινη πέτρα είναι αντοχής σε οποιαδήποτε επεξεργασία, οπότε και ο γάμος παραλληλίζεται μαζί της ως προς τα ισχυρά και σταθερά θεμέλια που έχει. Δαχτυλίδι, σκουλαρίκια ή κολιέ, σίγουρα το κόκκινο χρώμα που έχει το ρουμπίνι, θα εντυπωσιάσει.

ΧΡΥΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

50 χρόνια ενός μακρύ και επιτυχημένου γάμου. Το ζευγάρι παρέμεινε ενωμένο, παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στο πέρασμα πέντε δεκαετιών. Εκείνη την μέρα, προσφέρεται ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα μαζί με ένα χρυσό δαχτυλίδι.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Πρόκειται για τα πιο τυχερά αλλά και αγαπημένα ζευγάρια, που κατάφεραν να γιορτάσουν 60 χρόνια έγγαμου βίου. Αποτελούν πραγματικό παράδειγμα αγάπης και πίστης. Δικαίως τα 60 χρόνια ισοδυναμούν με την μοναδικότητα που έχει το διαμάντι. Εκείνη η μέρα γιορτάζεται με λευκά τριαντάφυλλα και το πιο σωστό δώρο είναι ένα διαμαντένιο κόσμημα.

Εμείς, ευχόμαστε σε όλα τα ζευγάρια να φτάσουν στην αδαμάντινη επέτειο και όλη τους η κοινή ζωή να είναι σπαρμένη με λευκά ροδοπέταλα.

Για ό, τι χρειαστείτε θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο φυσικό μας κατάστημα, στο ηλεκτρονικό μας www.makriskosmimata.gr αλλά και μέσω Instagram στο @makris_kosmimata.

 

Πηγή HERNEWS

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός