Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου: Τι δώρο να διαλέξω;

Ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου, έφτασε! Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων, αφού σύμφωνα με την καθολική παράδοση, ο Άγιος Βαλεντίνοςυπήρξε προστάτης των ζευγαριών. Ποιος ήταν, όμως, στην πραγματικότητα ο Άγιος Βαλεντίνος;

Γράφει η Δέσποινα Κούκου – Μακρή

Άγιος Βαλεντίνος (San Valentino)

Είναι τόσοι πολλοί οι θρύλοι σχετικά με τον Άγιο Βαλεντίνο που πραγματικά δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ένα ή για δύο άτομα.

Ο κυρίαρχος θρύλος υποστηρίζει ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στην Ρώμη τον 3ο αιώνα μ.Χ., πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα εκείνη την περίοδο, καθώς ο Χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Συνελήφθη και φυλακίστηκε, όμως ο Αυτοκράτορας αποφάσισε να του δώσει μία ακόμη ευκαιρία μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον κάνει να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Γι’ αυτή του την πράξη καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό, από τον οποίο όμως επέζησε και έτσι τον αποκεφάλισαν.

Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο, ο Βαλεντίνος ήταν επίσκοπος του Terni και σε κατοίκον περιορισμό, όταν του ζητήθηκε να θεραπεύσει την τυφλή θετή κόρη του δικαστή Αστέριου, ως δοκιμασία για την αμφισβήτηση του Χριστιανισμού.
Εκείνος, αποκατέστησε την όρασή 
της κοπέλας και σαν αντάλλαγμα ζήτησε να καταστραφούν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα.
Ο δικαστής 
τήρησε την υπόσχεσή του και βάπτισε όλη του την οικογένεια, μία κίνηση όμως που βρήκε αντίθετο τον Αυτοκράτορα, ο οποίος συνέλαβε τον Βαλεντίνο και τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Όπως και στον προηγούμενο θρύλο, ο Βαλεντίνος επέζησε και καταδικάστηκε σε αποκεφαλισμό.
Κάποιοι υποστηρίζουν, σαν συνέχεια αυτού του θρύλου, ότι ο Βαλεντίνος αγάπησε την κοπέλα που θεράπευσε και μάλιστα της έστειλε ένα γράμμα μέσα από την φυλακή στο οποίο υπέγραφε ως «Ο Βαλεντίνος σου».

Θάφτηκε στο Χριστιανικό κοιμητήριο στη Βία Φλαμίνα στις 14 Φεβρουαρίου του 273, η οποία ημέρα γιορτάζεται σαν «Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου» από το 496μ.Χ.. Το λουλουδοσκέπαστο κρανίο του εκτίθεται στη Βασιλική της SantaMaria στην Ρώμη ενώ τα υπόλοιπα λείψανά του μεταφέρθηκαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εμπορευματοποίηση αυτή της γιορτήςΚάρτες, λουλούδια, γλυκά και σοκολατάκια είναι μόνο μερικά από τα δώρα εκείνης της ημέρας.
Την τιμητική της, όμως, έχει η βιομηχανία των κοσμημάτων. Τι κόσμημα, όμως, να διαλέξω για το έτερον ήμισυ;

Για την Βαλεντίνα

• Μονόπετρο

Η γιορτή των ερωτευμένων, αποτελεί την ιδανική μέρα για να κάνει κάποιος πρόταση γάμου. Ένα μονόπετρο, λοιπόν, αποτελεί την επιλογή με την οποία θα επισφραγίσετε την σχέση σας. Τα μονόπετρα που αγοράζονται κατά κόρον είναι σε λευκόχρυσο όμως δεν λείπουν τα χρυσά αλλά και τα εναλλακτικά ροζ χρυσά δαχτυλίδια. Διαμάντι ή ζιργκόν, ότι και αν αποφασίσετε να επιλέξετε, τα ιδιαίτερα συναισθήματα και οι αναμνήσεις από αυτό το δαχτυλίδι είναι τα σπουδαιότερα εφόδια για την κοινή σας ζωή.

• Βέρες

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που επιλέγουν από κοινού εκείνη την μέρα να φορέσουν τις βέρες τους. Χρυσές, λευκόχρυσες, ροζ χρυσές, συνδυασμός δύο ή και τριών χρωμάτων, με πέτρες ή χωρίς.
Ό,τι και αν επιλέξετε, κοιτώντας τις βέρες στο δάχτυλό σας θα θυμάστε πάντα ότι την ημέρα των ερωτευμένων επισφραγίσατε την αγάπη σας με το καλύτερο δώρο.

 

• Σετ Κοσμημάτων (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλι)

Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι θα εντυπωσιάσουν σίγουρα και την πιο απαιτητική γυναίκα. Αν υπάρξει όμως και ο συνδυασμός όλων αυτών σε ένα ευκολοφόρετο και καθημερινό σετ, τότε το δώρο θα απογειωθεί. Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη, είτε πάρετε μεμονωμένα κάποιο κόσμημα είτε σαν σετ, είναι το δώρο σας να είναι λεπτεπίλεπτο ώστε να μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χρυσά – λευκόχρυσα και ασημένια κοσμήματα.

Κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια με Swarovski, ζιργκόν, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Μην ξεχνάμε όμως, ότι αυτή η μέρα είναι η ιδανική για να επιλέξετε ένα κολιέ με καρδιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη σας.

• Ρολόι

Πρόκειται για τηνmust επιλογή. Σε οποιοδήποτε από τα τρία χρώματα (λευκό, κίτρινο, ροζ), ένα ρολόι συμπληρώνει την εμφάνιση της κοπέλας σας τόσο σε καθημερινή βάση όσο και σε μία καλή περίσταση.

 • Σταυρός

Ένα όμορφο και μοντέρνο σταυρουδάκι αποτελεί μια όμορφη επιλογή για να διακοσμείτον λαιμό της αγαπημένης σας. Ασημένιο ή χρυσό, αυτό έχει να κάνει με το γούστο σας αλλά και με το τίθα ταίριαζε καλύτερα στον χαρακτήρα της.

Για τον Βαλεντίνο

• Ρολόι χεριού

Το ρολόι είναι το κατεξοχήν απαραίτητο ανδρικό αξεσουάρ αφού αποτελεί επιλογή για καθημερινή αλλά και επίσημη εμφάνιση. Με λουράκι ή μπρασελέ είναι μια επιλογή που θα είναι σίγουρα αρεστή από έναν μοντέρνο άντρα,ενώ για τους λάτρεις της τεχνολογίας ένα υβριδικό ρολόι θα ήταν η ιδανική επιλογή.

• Σταυρός

Μπορείτε να διαλέξετε έναν διαχρονικό χρυσό ή λευκόχρυσο σταυρό, ή θα μπορούσατε να κινηθείτε σε πιο εναλλακτικό και μοντέρνο σχέδιο ενός ασημένιου ή ατσάλινου σταυρού, που ο αγαπημένος σας θα μπορεί να φοράει κάθε μέρα.

• Ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα

Μία κλασσική επιλογή είναιένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, το οποίοαποτελεί την απόλυτη και πιο κομψή λεπτομέρεια στην εμφάνιση ενός άνδρα. Πρόκειται για έναιδιαίτερο και μελετημένο δώρο για αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

• Χειροπέδα

Πρόκειται για ένα δώροδιαχρονικό. Μπορείτε να επιλέξετε χειροπέδα σε λευκό ή κίτρινο χρώμαμπορείτε όμως να δώσετε μια πιο μοντέρνα πινελιά επιλέγοντας μία χειροπέδα απο καουτσούκ.

 • Στυλό

Αν η φύση του επαγγέλματος του συντρόφου σας είναι τέτοια που του επιτρέπει να έχει ένα κομψό στυλό, τότε πρόκειται για την ιδανική επιλογή. Θα ήταν μοναδικό και πρωτότυπο, αν μπορούσατε να χαράξετε τα αρχικά του επάνω στο στυλό.

Ό, τι δώρο και αν επιλέξετε για εκείνη την ημέρα, σημασία έχει η κίνηση αλλά και η σκέψη.

Εμείς, παρόλ αυτά, βρήκαμε τις καλύτερες επιλογές για τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου στο www.makriskosmimata.gr.

 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός