Πώς φροντίζω σωστά το μονόπετρό μου;

Μονόπετρο! Ένα κόσμημα μοναδικό με τεράστια συναισθηματική αξία, ένα δαχτυλίδι που περικλείει όλα σας τα όνειρα για μία υπέροχη ζωή.
Είτε η πέτρα του είναι διαμάντι, είτε ζιργκόν, σίγουρα θα θέλετε να έχει την ίδια λάμψη στο πέρασμα του χρόνου, όπως και την πρώτη μέρα που το φορέσατε.

Γράφει η Δέσποινα Κούκου – Μακρή

Πώς μπορώ να φροντίσω σωστά το μονόπετρο μου;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να φοράτε το μονόπετρό σας συνέχεια. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις, που θα ήταν συνετό να κάνετε το αντίθετο.

  • Όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού να το αφαιρείτε. Μπορεί να πιαστεί κάπου και να γρατζουνιστεί τόσο η πέτρα (αν πρόκειται για ζιργκόν) όσο και ο χρυσός. Επίσης, η χρήση χλωρίνης και άλλων καθαριστικών μπορεί να προκαλέσει καταστροφή και αποχρωματισμό των πολύτιμων μετάλλων.
  • Μην φοράτε το δαχτυλίδι σας σε πισίνες που έχουν χλώριο, σε σπα ή σε ιαματικά λουτρά, διότι το χλώριο αλλά περισσότερο το θειάφι προκαλεί οξείδωση του μετάλλου. Έτσι, μετά από λίγο καιρό θα παρατηρήσετε ότι μπορεί να έχει μαυρίσει σε κάποια σημεία.
  • Όταν αθλείστε καλό θα ήταν να μην φοράτε κανένα κόσμημα, ούτε στον λαιμό ούτε στα χέρια σας, πόσο μάλλον το μονόπετρό σας του οποίου η πέτρα εξέχει.
  • Αφαιρέστε το δαχτυλίδι σας πριν κάνετε μπάνιο γιατί κάποια σαπούνια σχηματίζουν πάνω στα κοσμήματα μία επίστρωση που τα κάνουν να φαίνονται θαμπά.
  • Τέλος, αποφύγετε την άμεση επαφή του μονόπετρου με κρέμες, make-up, προϊόντα styling μαλλιών, όπως είναι η λακ. Τα καλλυντικά και οι κρέμες σώματος επηρεάζουν το λούστρο του μετάλλου και μπορεί να το μαυρίσουν. Προτιμήστε να φοράτε το μονόπετρό σας μετά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων για να περιοριστεί όσο γίνεται η επαφή του με αυτά.

Αν το μονόπετρό σας έχει θαμπώσει, μην αγχώνεστε, υπάρχουν λύσεις για να επανέλθει η λάμψη του, όπως όταν το είχατε πρωτοφορέσει.

  • Καθαρισμός στο σπίτι

Είναι πολύ εύκολο και μόνοι σας στο σπίτι να κάνετε έναν γρήγορο καθαρισμό. Χρειάζεστε ένα μπολ με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πιάτων (είτε με οικιακή αμμωνία και βότκα). Αφήνετε το μονόπετρο στο μπολ για 20 με 30 λεπτά και μετά με μία μαλακή οδοντόβουρτσα καθαρίζετε τις όποιες βρωμιές υπάρχουν στα πιο δύσκολα σημεία. Σκουπίστε το με ένα μαλακό ύφασμα και όχι με χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας γιατί μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές από τις ίνες που περιέχουν.

  • Επισκεφθείτε το κοσμηματοπωλείο που αγοράστηκε

Το επαγγελματικό γυάλισμα του μονόπετρού σας είναι η καλύτερη λύση και προτείνεται να γίνεται μία φορά τον χρόνο. Ο κοσμηματοπώλης σας θα κάνει επιπλατίνωμα και ένα καλό γυάλισμα και θα επαναφέρει την λάμψη του, κάνοντάς το να φαίνεται σαν καινούριο. Επίσης, θα ελέγξει για αλλοιώσεις ή αν έχουν χαλαρώσει τα δοντάκια που συγκρατούν την πέτρα από την χρήση του.

 

Extra Tip!

Η σωστή αποθήκευσή του, το προφυλάσσει από οποιαδήποτε ζημιά ή ακόμη και απώλεια. Όταν δεν το φοράτε, λοιπόν, να το αποθηκεύετε μόνο του σε ένα κουτί που έχει επένδυση από ύφασμα.

Στο κατάστημα Μακρής, θα βρείτε, ένα έμπειρο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που θα φροντίσει το μονόπετρό σας κάνοντάς το καινούριο.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός