Στέφανα γάμου: Ο συμβολισμός τους και τι να διαλέξεις για τον γάμο σου

Το μυστήριο του γάμου είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ζευγαριού. Είναι η στιγμή που δύο άνθρωποι γίνονται μια σάρκα και μια ψυχή. Τα στέφανα κ οι βέρες είναι αναπόσπαστα κομμάτια αυτής της ένωσης.

Γράφει η Δέσποινα Κούκου-Μακρή

Ποιος είναι, όμως, ο συμβολισμός τους και τι στέφανα μπορείτε να διαλέξετε για αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα της ζωής σας;

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Τα στέφανα, λόγω του κυκλικού σχήματος τους, χωρίς αρχή και τέλος, συμβολίζουν την αιώνια αγάπη του ζευγαριού, την πληρότητα και την ολοκλήρωση τους.

Μοιάζουν με βασιλικές κορόνες, αφού στα μάτια του Θεού ο γαμπρός κ η νύφη δημιουργούν το δικό τους βασίλειο.

Βασίλειο το οποίο καλούνται να “κυβερνήσουν” με σύνεση και σοφία. 

Η χρήση τους, επίσης,  υποδηλώνει ένα είδος νίκης, αφού το ζευγάρι υπερνίκησε όλα τα εμπόδια για την τέλεση του γάμου του.

Θα μπορούσε, ακόμη, να παραλληλιστεί με τα μαρτυρία κ τις θυσίες του Χριστού, αφού ένας γάμος απαιτεί υποχωρήσεις κ σεβασμό για να μακροημερεύσει.

Η εναλλαγή των στεφάνων στα κεφάλια των νεονύμφων καθιστά φανερό ότι οι ρόλοι αλλάζουν διαρκώς. Η κορδέλα που τα ενώνει και δένεται σφιχτά στο τέλος, δείχνει ότι το ζευγάρι δένεται για πάντα με άρρηκτους δεσμούς, με μια αόρατη κλωστή. 

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ 

Τα παλιότερα χρόνια τα στέφανα κατασκευάζονταν από ελιά, ξύλο, κληματόβεργα και διάφορα είδη λουλουδιών. 

Σήμερα, απαντώνται από ξύλο, πορσελάνη,  μετάξι και δαντέλα που αποτελούν χειροποίητες δημιουργίες.

Τα πιο διαδεδομένα όμως στέφανα είναι αυτά από ασημί και πλατίνα. Σε πολλές όμως περιπτώσεις το ζευγάρι προτιμά τα επάργυρα και τα επίχρυσα στέφανα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός